Bisküvi Kırıntılı Çikolatalı Tatlı

Bisküvi Kırıntılı Çikolatalı Tatlı


Bisküvi Kırıntılı Çikolatalı Tatlı
MALZEME LİSTESİ
Bisküvisi için
1/2 su bardağı un
1/2 su bardağı badem tozu
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çorba kaşığı kakao
100 gr tereyağı veya margarin
çikolatalı muhallebisi için
500 ml süt
1/2 bardaktan biraz fazla şeker
4 yumurta sarısı
220 gr bitter çikolata
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı kakao
YAPILIŞI
Öncelikle bisküvimizi hazırlıyalım. Malzeme listesindeki bisküvi malzemelerini karıştıralım ve kırıntı şeklinde hamur elde edelim. Difrizde 15-20 dakika bekletelim. Sonra fırını 180 derece ısıtalım. Fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirelim ve difrizdeki hamuru gelişi güzel yerleştirip  15 dakika pişirelim.
Diğer tarafta sütü bir tencereye koyup kaynatalım. Başka bir tencerenin içinde yumurta sarıları ve şekeri karıştırıp sütü yavaş yavaş ilave edelim ve tekrar ateşin üzerine koyalım. karıştırmaya ara vermeden kaynatalım. ateşten alıp içine çikolata ve vanilyayı ekleyip çikolata eriyene kadar karıştıralım. Sonra servis kaselerinin 1/3 ni dolduralım.  Tencere de kalan muhallebiye 1 kaşık kakao ekleyip karıştırın ve kaselerdeki muhallebinin üzerine birer parmak kalınlığında ilave edelim. Buzdolabında soğutalım servisten önce üzerlerine bisküvi kırıntıları yerleştirip servis edelim. 
























Eklenme Tarihi: 2/9/2013
 
  Ayın Sebzesi  ( 3 )
 
  Masa Düzenleri  ( 5 )
 
  Yemek Tarifleri  ( 5 )
 
  Restaurant  ( 5 )
 
  Seyahat  ( 5 )
 

  Sosyal Ağlarda Paylaş