DENİZ MAHSÜLLÜ ENGİNAR DOLMASI
MALZEME LİSTESİ
5 tane yapraklı enginar(ortasındaki püskülü temizlenmiş)
1 ½ limonun suyu
2 litre su
3 kesme şeker
1 tatlı kaşığı tuz
içi için
1 kg levrek balığı
½ kg ayıklanmış karides
5 tane Jumbo karides(üzerinde servis etmek için)
½ kg kültür mantarı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
3 tane domates
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı elma sirkesi
2 tane kesme şeker
tuz ve karabiber
YAPILIŞI
Öncelikle ortasındaki püskülleri temizlenmiş enginarları yıkayıp büyük bir
tencereye yerleştirin. Üzerlerine limon suyu, tuz, şeker ve su karışımını
dökün. Yaklaşık 20 dakika haşlayın. Daha sonra sudan çıkarıp fırına dayanıklı
bir kaba yerleştirin.
Levrek balığını satın alırken balıkçınızdan filetosunun çıkarılmasını isteyin
ve bir tencereye yerleştirin. Tuz katılmış su içinde 10 dakika haşlayın. Başka
bir tencereye 2 kaşık zeytinyağı koyup temizlenmiş doğranmış mantarları kavurun.
Pişmesine yakın içine karidesleri ilave edin. 2 dakika daha pişirilmeli ve haşlanmış
balıkla mantar karışımını aynı kaba alın.
Bir tavanın içine 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı koyup, ince kıyılmış soğanları
iyice pişirin. Ezilmiş sarımsağı ilave edin. Ardından minik kesilmiş domatesleri
ekleyip 2-3 dakika pişirilmeli. Sonra sirkeyi, salçaları, şekeri, tuzu ve
karabiberi ilave edip 2 dakika sonra
ateşten alın balıkların üzerine döküp iyice karıştırılmalı. Bu karışımı enginar
çanaklarının içine doldurup üzerlerine birer tane Jumbo karides yerleştirin.
Servisten önce 15 dakika sıcak fırında
ısıtıp servis edin.
|