Kestaneli Kurabiye |
Kestaneli Kurabiye Malzeme Listesi 3 su bardağı un 250 gr tereyağı 3 yumurtanın sarısı 1/2 çay kaşığı karbonat 15 tane kestane şekeri üzeri için yumurta akı 25 tane kadar ceviz Yapılışı Oda ısısındaki terayağı ve pudra şekerini karıştırın. Yumurta sarılarını ve karbonatı ekleyip karıştırın.Unu ilave edip yoğurun ve hamuru en az yarım saat buzdolabında bekletin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler hazırlayın. Sonra her bezeyi ince açın ve ortasına yarım kestane şekerini yerleştirip hamuru yuvarlayın diğer bezeleri de bu şekikde hazırlayın. Yağlı kağıt konmuş tepsiye dizin ve üzerlerine yumurta akı sürün ve herbirinin üzerine birer ceviz koyup 180 derece ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin
|
Eklenme Tarihi: 1/24/2013
|
|
|
|