Kestaneli Kurabiye

Kestaneli Kurabiye


Kestaneli Kurabiye
Malzeme Listesi
3 su bardağı un
250 gr tereyağı
3 yumurtanın sarısı
1/2 çay kaşığı karbonat
15 tane kestane şekeri
üzeri için
yumurta akı
25 tane kadar ceviz
Yapılışı
Oda ısısındaki terayağı ve pudra şekerini karıştırın. Yumurta sarılarını ve karbonatı ekleyip karıştırın.Unu ilave edip yoğurun ve hamuru en az yarım saat buzdolabında bekletin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler hazırlayın. Sonra her bezeyi ince açın ve ortasına yarım kestane şekerini yerleştirip hamuru yuvarlayın diğer bezeleri de bu şekikde hazırlayın. Yağlı kağıt konmuş tepsiye dizin ve üzerlerine yumurta akı sürün ve herbirinin üzerine birer ceviz koyup 180 derece ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin
























Eklenme Tarihi: 1/24/2013
 
  Ayın Sebzesi  ( 3 )
 
  Masa Düzenleri  ( 5 )
 
  Yemek Tarifleri  ( 5 )
 
  Restaurant  ( 5 )
 
  Seyahat  ( 5 )
 

  Sosyal Ağlarda Paylaş