Kestaneli Tart

Kestaneli Tart


Kestaneli Tart
Malzeme listesi
540 gr un
1 yumurta sarısı
180 gr pudra şekeri
250 gr tereyağı
1 çorba kaşığı krema
iç harcı
750 gr kestane püresi
300 gr süt
100 gr şeker
250 gr bitter çikolata
4 çorba kaşığı mascarpone veya labne peynir
Yapılışı
 Un, yumurta sarısı, pudra şekeri, tereyağı ve krema ile hamur hazırlayın. En az 30 dakika hamuru dinlendirin.
Diğer tarafta kestane püresini tencereye koyup şeker ile süt ilave edip 5 dakika pişirin. İçine çikolatayı ilave edin. Çikolatalar eridikten sonra mascarponeyi ekleyip karıştırın ve 1 dakika sonra ocaktan alın ve iyice soğutun. Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın.
Hamuru ikiye bölün. 1. parçayı merdane ile açın ve tart kalıbına yerleştirin. Bunun üzerine kestaneli karışımı dökün. Üzerine diğer kalan hamuru açıp yerleştirin. Yaklaşık 45 dakika pişirin. Servis sırasında vanilyalı sos veya dondurmayla sunabilirsiniz.

















Eklenme Tarihi: 1/22/2013
 
  Ayın Sebzesi  ( 3 )
 
  Masa Düzenleri  ( 5 )
 
  Yemek Tarifleri  ( 5 )
 
  Restaurant  ( 5 )
 
  Seyahat  ( 5 )
 

  Sosyal Ağlarda Paylaş