Mercimekli Humus

Mercimekli Humus


MERCİMEKLİ HUMUS
Malzeme listesi
250 gr. sarı mercimek
140 gr. tahin
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
100 gr süzme yoğurt
1 limonun suyu
1/2 lt. su
tuz
Lavaş için
200 gr un
3 çorba kaşığı zeytinyağı
10 gr. yaş maya
2 çay kaşığı şeker
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
tuz
YAPILIŞI
Mercimeği suda haşlayın. Mercimekler piştikten sonra kalan tüm malzeme ile birlikte blenderden geçirip iyice karışmasını sağlayın ve bir tencereye koyup ocakta 1-2 dakika karıştırmaya ara vermeden pişirin. Servis tabağına yerleştirin.
Diğer tarafta mayayı ılık su ve ılık süt ile karıştırın. Ardından zeytinyağı ve şekeri ilave edin. Unu yavaş yavaş ekleyip yoğurun. Hamur haline getirin. Tuz ilave edin. Tekrar yoğurun. Sonra ufak parçalara bölün ve böldüklerinizin üzerine  nemli bir bez örtüp mayalanmaya bırakın. Hamurlar mayalandıktan sonra her bir hamuru hafif inceltip ısıtılmış zeytinyağı sürülmüş tavada her iki tarafını pişirin. Mercimekli humus ile birlikte servis edin.
Afiyet olsun




















Eklenme Tarihi: 4/19/2013
 
  Ayın Sebzesi  ( 3 )
 
  Masa Düzenleri  ( 5 )
 
  Yemek Tarifleri  ( 5 )
 
  Restaurant  ( 5 )
 
  Seyahat  ( 5 )
 

  Sosyal Ağlarda Paylaş