Pancarlı Rissotto

Pancarlı Rissotto Pancarlı Rissotto


Pancarlı Rissotto
Malzeme Listesi
250 gr rissottoluk pirinç
1 adet soğan
750 ml tavuk suyu
100 gr Parmesan peynir
50 gr tereyağı
5 adet pancar turşusu
1 su bardağı pancar turşusunun suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı
Bir tencerede 50 gram tereyağını eritin. İnce kıyılmış soğanı içine ilave edip kavuralım. Pirinçleri yıkamadan ekleyip karıştırmaya devam edelim. Üzerine pancar suyu ve tavuk suyundan bir kepçe ekleyelim. Pilav suyunu çekince tekrardan bir kepçe tavuk suyu ekleyelim. Tavuk suyu bitene kadar bu şekilde pirince suyu yedirelim. Pişme süresi yaklaşık 20 dakikadır. Pişmesine yakın parmesan peyniri, minik doğranmış pancarı,tuzu ve karabiberi ilave edip 2-3 dakika daha pişirdikten sonra ateşten alıp birkaç dakika demlenmesini bekleyip servis edelim.




Eklenme Tarihi: 8/16/2012
 
  Ayın Sebzesi  ( 3 )
 
  Masa Düzenleri  ( 5 )
 
  Yemek Tarifleri  ( 5 )
 
  Restaurant  ( 5 )
 
  Seyahat  ( 5 )
 

ETİKETLER :  Pancarlı Rissotta  Pancarlı Rissotta                                    

  Sosyal Ağlarda Paylaş