Sebzeli Kek

Sebzeli Kek


Sebzeli Kek
Malzeme Listesi
500 gr Kabak
500 gr pırasa
4 tane yumurta
1 su bardağı mısır unu
1/2 su bardağı ceviz
1 su bardağı kaşar peynir
tuz, karabiber ve kırmızı biber
3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
Kabakların kabuklarını kazıyın ve uzun uzun parmak büyüklüğünde dilimleyin. Pırasaları temizleyin ve ince ince doğrayın. Zeytinyağının yarısını bir tencereye koyup üzerine pırasaları ekleyin ve 3 dakika kavurun. Başka bir tencereye kalan zeytinyağını koyun ve üzerine kabakları ilave edip 3-4 dakika kavurun ve kabak ile pırasayı aynı kaba alın, içine karabiber, kırmızıbiber ve tuz ile tatlandırın. Karışımın üzerine 3 tane çırpılmış yumurta,mısır unu, kaşar peynirin yarısı, dövülmüş cevizi ilave edip hepsini karıştırın ve yağlanmış fırın kabına dökün. Üzerine 1 yumurtayı sürün. 180 derece ısınmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin fırından çıkarırken kalan kaşar peyniri üzerine serpin. Hafif ılındıktan sonra istenilen bir kalıpla kesip servis edin. Ben üzerlerini salatalık ve ceviz ile süsledim. Sizde böyle yapabilirsiniz.Afiyet olsun.








Eklenme Tarihi: 2/19/2013
 
  Ayın Sebzesi  ( 3 )
 
  Masa Düzenleri  ( 5 )
 
  Yemek Tarifleri  ( 5 )
 
  Restaurant  ( 5 )
 
  Seyahat  ( 5 )
 

  Sosyal Ağlarda Paylaş