Sevgililer Gunu Masam Ve Yemeklerim

Sevgililer Gunu Masam Ve Yemeklerim









































MANTARLI AŞK BÖREĞİ

MANTARLI AŞK BÖREĞİ MALZEMELR 10 TANE MANTAR 1 TATLI KAŞIĞI TEREYAĞI 1 TATLI KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI YARIM SOĞAN 1 ÇORBA KAŞIĞI BALZAMİK SİRKE 1 ÇORBA KAŞIĞI SOYA SOS 1 ÇAY KAŞIĞI ESMER ŞEKER 2 DAL MAYDONOZ 1 TUTAM TUZ HAMURU İÇİN 2 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI 1 ÇAY BARDAĞI ILIK SÜT 1 ÇAY KAŞIĞI KURU MAYA 1 ÇAY KAŞIĞI ŞEKER 1 BUÇUK SU BARDAĞI UN 1 ÇAY KAŞIĞI TUZ KIZARTMAK İÇİN SIVIYAĞI SERVİS İÇİN KIYILMIŞ KIRMIZI LAHANA YAPILIŞ:HAMUR İÇİN ZEYTİNYAĞI,SÜT,MAYA,ŞEKER VE TUZU KARIŞTIRIN.KULAK MEMESİ KIVAMINDA BİR HAMUR ELDE EDENE DEK YAVAŞ YAVAŞ UN İLAVE EDİN.KALAN UNU HAMURU AÇMADA KULLANMAK İÇİN KENARA ALIN.ÜZERİNİ ÖRTÜP MAYALANMASI İÇİN SICAK BİR ORTAMDA KONTROL EDEREK YARIM SAAT VEYA 1 SAAT DİNLENDİRİN. YARIMŞAR TATLI KAŞIĞI TEREYAĞI VE ZEYTİNYAĞINI BİR TAVAYA ALIP DİLİMLENMİŞ MANTARI KAVURUN.BAŞKA BİR TAVAYA KALAN TEREYAĞIVE ZEYTİNYAĞIALIP HALKA DOĞRANMIŞ SOĞANI KAVURUN.SONRA MANTAR VE SOĞANI BİRLEŞTİRİP BALZAMİL SİRKE,SOYA SOS, ESMER ŞEKER, KIYILMIŞ MAYDONOZ VE TUZ İLAVE EDİP 2 DAKİKA PİŞİRİN.OCAKTAN ALIP SOĞUMAYA BIRAKIN. DİNLENEN HAMURU UNLU ZEMİNDE MERDANE YARDIMI İLE AÇIP KALP KALIP YARDIMIYLA 4 PARÇA HAMUR ELDE EDİN.BİR ADET KALP ŞEKLİNDEKİ HAMURUN ORTASINA MANTARLI HARÇTAN KOYUN.İKİNCİ HAMURU ÜZERİNE KAPATIN.KENARLARININ AÇILMAMASI İÇİN ELİNİZLE İYİCE BASTIRIN.KALAN HAMURLARI DA AYNI ŞEKİLDE HAZIRLAYIN.KIZGIN SIVIYAĞI DA ÖNLÜ ARKALI PİŞİRİN.KIYILMIŞ KIRMIZI LAHANA YATAĞI ÜZERİNE YERLEŞTİRİP DİLEDİĞİNİZŞEKİLDE SÜSLEYEREK SERVİS YAPIN.

AFRODİZYAK TARTAR

AFRODİZYAK TARTAR MALZEMELER 4 ADET KUŞKPNMAZ 100 GR AYIKLANMIŞ KARİDES YETERİ KADAR SU 1 ADET AVOKADO 1 ADET SALATALIK 1 TANE TAZE SOĞAN 2 DAL DEREOTU SOSU İÇİN 3-4 DAL MAYDONOZ 1ÇORBA KAŞIĞI MAYONEZ 1 TATLI KAŞIĞI HARDAL 1 ÇORBA KAŞIĞI LİMON SUYU 3 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI TUZ YAPILIŞI KUŞKONMAZLARIN ÜZERLERİNİ KAZIYIP TENCEREYE YERLEŞTİRİN.ÜZERİNİ GEÇECEK KADAR SU İLAVESİYLE HAŞLANMAYA BIRAKIN.KAYNADIKTAN SONRA 2 DAKİKA SONRA ATEŞTEN ALIP,BUZLU SUYA KOYUN.SONRA SUYUNU İYİCE SÜZÜN.ÇİCEK KISIMLARINI KESİP,SÜSLEMEK İÇİN KENARA AYIRIN.KALAN KISIMLARINI DİLİMLEYİN.KARİDESLERİ AYRI BİR TENCEREYE YERLEŞTİRİP ÜZERİNİ GEÇECEK KADAR SU EKLEYİN VE HAŞLAMAYA BIRAKIN.KAYNADIKTAN 2 DAKİKA SONRA OCAKTAN ALIP SUYUNU SÜZÜN.6-7 ADET KARİDESİ KENARA AYIRIP,KALAN KARİDESLERİ DİLİMLENMİŞ KUŞKONMAZLARI,KÜP DOĞRANMIŞ AVOKADOLARI,KABUKLARI İLE BİRLİKTE DİLİMLENMİŞ SALATALIKLARI,KIYILMIŞ SOĞANLARI VE DEREOTU İLE BİRLİKTE HARMANLAYIN.SOS MALZEMESİNİ BLENDERDEN GEÇİRİP KARİDESLİ KARIŞIMIN ÜZERİNE GEZDİRİN.İYİCE KARIŞTIRIP SERVİS TABAĞINA VEYA TEL KADAYIF ÇANAKLARINA YERLEŞTİRİN.ÜZERİNİ KENARA AYIRDIĞIMIZ KUŞKONMAZ ÇİÇEKLERİ VE KARİDESLER İLE SÜSLEYİP SERVİS EDEBİLİRSİNİZ.

PORTAKALLI ÖRDEK

PORTAKALLI ÖRDEK MALZEMELER 2 TANE ÖRDEK BUDU 1/2LT.RİVERİA ZEYTİNYAĞI 1 TANE PORTAKAL 1 TATLI KAŞIĞI BAL 1 TATLI KAŞĞI MISIR NİŞASTASI 1TANE TAVUK BULYON 1 ÇAY BARDAĞI SU TUZ YAPILIŞI ÖRDEK BUTLARINI BİR GÜVEÇ TENCERESİNE YERLEŞTİRİN.ÜZERİNE ZEYTİNYAĞININ TAMAMINI KOYUN.ZEYTİNYAĞI BUTLARIN ÜZERİNE ÇIKACAK ŞEKİLDE OLMALI VE ÜZERİNİ KAPATIN.ÖNCEDEN 160 DERECE ISITILMIŞ FIRINDA YAKLAŞIK 3 SAAT PİŞİRİN.PORTAKALIN KABUĞUNU RENDELEYİN VE PORTAKALIN SUYUNU SIKIN.KÜÇÜK BİR TENCEREYE PORTAKAL SUYU,PORTAKAL KABUĞU,BAL, NİŞASTA,1 ÇAY BARDAĞI SU VE TAVUK BULYONU İYİCE KARIŞTIRIN.BULYON EZİLDİKTEN SONRA OCAĞIN ALTINI AÇIN VE KAYNAYANA KADAR PİŞİRİN.ÖRDEKLERİ TENCEREDEN ÇIKARIP FIRINA DAYANIKLI BİR BORCAMA YERLEŞTİRİN.ÖNCE ÖRDEKLERİN HER YERİNE TUZ EKİN.ARDINDAN PORTAKAL SOSUNU ÜZERİNE GEZDİRİP.200 DERECE ISITILMIŞ FIRINDA 10-15 DAKİKA SOSU ÇEKMESİ İÇİN BEKLETİLİR.SICAK SERVİS EDİN.

KARAMELLİ MUHALLEBİ

MALZEMELER 1 ÇAY BARDAĞI ESMER ŞEKER 1 TATLI KAŞIĞI TEREYAĞI YARIM SU BARDAĞI SÜT YARIM SU BARDAĞI KREMA 2 ADET YUMURTANIN SARISI 1 PAKET VANİLYA YAPILIŞI TEREYEĞI VE ESMER ŞEKERİ BİR TENCEREYE ALIP,ESMER ŞEKER ERİYENE DEK SÜREKLİ KARIŞTIRARAKPİŞİRİN.AYRI BİR YERDE SÜT VE KREMAYI KARIŞTIRIP,YAVAŞ YAVAŞ VE KARIŞTIRARAK TENCEREYE İLAVE EDİN. BAŞKA BİR YERDE YUMURTA SARILARINI ÇIRPIP, ÜZERİNE BİRAZ ESMER ŞEKERLİ KARIŞIMDAN İLAVE EDİP KARIŞTIRIN.DAHA SONRA KALAN ESMER ŞEKERLİ KARIŞIMI VE VANİLYAYI EKLEYİP KARIŞTIRMAYA DEVAM EDİN.OCAĞA OTURTUP 1 DAKİKA PİŞİRİN.MUHALLEBİYİ FIRINA DAYANIKLI KAPLARA PAY EDİN. KAPLARI FIRIN TEPSİSİNE YERLEŞTİRİP KAPLARIN YARISINA GELECEK ŞEKİLDE FIRIN TEPSİSİNESU KOYUN. ÜZERİNİ YAĞLI KAĞIT İLE KAPLAYIP ÖNCEDEN ISITILMIŞ170 DERECE FIRINDA 20 DAKİKA PİŞİRİN.SOĞUK SERVİS EDİN.


Eklenme Tarihi: 3/9/2014
 
  Ayın Sebzesi  ( 3 )
 
  Masa Düzenleri  ( 5 )
 
  Yemek Tarifleri  ( 5 )
 
  Restaurant  ( 5 )
 
  Seyahat  ( 5 )
 

  Sosyal Ağlarda Paylaş