Tuzlu Kurabiye

Tuzlu Kurabiye


Tuzlu Kurabiye
Malzeme Listesi
125 gr tereyağı veya margarin
1 su bardağına yakın sıvıyağı
1/2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı mahlep
4 su bardağı un(az gelirse biraz ilave edin)
Yapılışı
tereyağını, sıvıyağı, sütü ve toz şekeri bir kabın içinde karıştırın. Başka bir kabın içinde un,kabartma tozu, mahlep ve tuzu karıştırın. Ve sıvı karışım ile katı karışımı bir araya getirin ve yoğurun.pürüzsüz bir hamur elde edin ve 30 dakika üzeri kapalı olarak bekletin.
Hamurdanceviz büyüklüğünde parçalar koparın un serpilmiş tezgahın üzerinde rulo şekli verip hamurun iki ucunu üst üste gelecek şekilde içe doğru kıvırın sonra uçları dışa doğru uzatın diğer hamurları da böyle hazırlayın.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta akı sürün yarısının üzerine susam diğer yarısına çörek otu serpin ve 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin.








Eklenme Tarihi: 1/24/2013
 
  Ayın Sebzesi  ( 3 )
 
  Masa Düzenleri  ( 5 )
 
  Yemek Tarifleri  ( 5 )
 
  Restaurant  ( 5 )
 
  Seyahat  ( 5 )
 

ETİKETLER :  Tuzlu Kurabiye  Tuzlu Kurabiye                                    

  Sosyal Ağlarda Paylaş