Yemek Tarifleri


 Somonlu Milföy Külahları
 
Somonlu Milföy Külahları


Malzemeler
6 tane kare milföy hamuru
2 yumurta sarısı
7 dilim somon füme
1 tane taze soğan
4 tane kornişon turşu
1 yaprak kıvırcık salata
2 çorba kaşığı mayonez
1 tatlı kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı krema
tuz ve beyaz biber
3-4 dal dereotu
Yapılışı
Her iki yaprak milföyü 1 kenarından birbirine iyice yapıştırın kare olan hamurumuz böylece dikdörtgen bir hamur oldu. hamuru merdane ile  biraz inceltin.uzunlamasına4 şerit kesin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Toplam 12 tane uzun şerit oluşacak bunları külah şeklindeki kalıba hafif üst üste gelecek şekilde sarın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün.200 derece de ısınmış fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin.
somon fümeleri, taze soğanı, kornişon turşuları ve kıvırcık salatayı çok minik doğrayın ve bir karıştırma kabına koyun ve karıştırın. Başka bir kapta mayonez, hardal, krema, tuz ve karabiber karıştırın. somonlu karışıma ekleyin. iyice karıştırın. Milföy külahlarının içine doldurun. Dereotunu çok ince doğrayın. Ve milföyleri dereotuna bulayın. Servise hazır.


 

  Tarih : 2/10/2014  

 Cheesecake Brownies
 
Cheesecake Brownies


Bugün çikolatalı bir tatla yanınızdayım
  Tarih : 3/19/2013 devamı için tıklayın  

 Deniz Mahsullü Enginar Dolması
 
Deniz Mahsullü Enginar Dolması


DENİZ MAHSÜLLÜ ENGİNAR DOLMASI
MALZEME LİSTESİ
5 tane yapraklı enginar(ortasındaki püskülü temizlenmiş)
1 ½ limonun suyu
2 litre su
3 kesme şeker
1 tatlı kaşığı tuz
içi için
1 kg levrek balığı
½ kg ayıklanmış karides
5 tane Jumbo karides(üzerinde servis etmek için)
½ kg kültür mantarı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
3 tane domates
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı elma sirkesi
2 tane kesme şeker
tuz ve karabiber
YAPILIŞI
Öncelikle ortasındaki püskülleri temizlenmiş enginarları yıkayıp büyük bir tencereye yerleştirin. Üzerlerine limon suyu, tuz, şeker ve su karışımını dökün. Yaklaşık 20 dakika haşlayın. Daha sonra sudan çıkarıp fırına dayanıklı bir kaba yerleştirin.
Levrek balığını satın alırken balıkçınızdan filetosunun çıkarılmasını isteyin ve bir tencereye yerleştirin. Tuz katılmış su içinde 10 dakika haşlayın. Başka bir tencereye 2 kaşık zeytinyağı koyup temizlenmiş doğranmış mantarları kavurun. Pişmesine yakın içine karidesleri ilave edin. 2 dakika daha pişirilmeli ve haşlanmış balıkla mantar karışımını aynı kaba alın.
Bir tavanın içine 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı koyup, ince kıyılmış soğanları iyice pişirin. Ezilmiş sarımsağı ilave edin. Ardından minik kesilmiş domatesleri ekleyip 2-3 dakika pişirilmeli. Sonra sirkeyi, salçaları, şekeri, tuzu ve karabiberi ilave edip  2 dakika sonra ateşten alın balıkların üzerine döküp iyice karıştırılmalı. Bu karışımı enginar çanaklarının içine doldurup üzerlerine birer tane Jumbo karides yerleştirin. Servisten önce 15 dakika  sıcak fırında ısıtıp servis edin.

  Tarih : 6/7/2013  

 Hindistan Cevizli Çikolatalı Kuplar
 
Hindistan Cevizli Çikolatalı Kuplar


Tarifini yarın yazacağım
  Tarih : 2/10/2013 devamı için tıklayın  

 Çikolata Dolgulu Kurabiye Topları
 
Çikolata Dolgulu Kurabiye Topları


Hala tarifini paylaşamadım sizinle... bu akşam söz yazıcam
  Tarih : 1/25/2013 devamı için tıklayın  

 Mercimekli Humus
 
Mercimekli Humus


MERCİMEKLİ HUMUS
Malzeme listesi
250 gr. sarı mercimek
140 gr. tahin
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
100 gr süzme yoğurt
1 limonun suyu
1/2 lt. su
tuz
Lavaş için
200 gr un
3 çorba kaşığı zeytinyağı
10 gr. yaş maya
2 çay kaşığı şeker
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
tuz
YAPILIŞI
Mercimeği suda haşlayın. Mercimekler piştikten sonra kalan tüm malzeme ile birlikte blenderden geçirip iyice karışmasını sağlayın ve bir tencereye koyup ocakta 1-2 dakika karıştırmaya ara vermeden pişirin. Servis tabağına yerleştirin.
Diğer tarafta mayayı ılık su ve ılık süt ile karıştırın. Ardından zeytinyağı ve şekeri ilave edin. Unu yavaş yavaş ekleyip yoğurun. Hamur haline getirin. Tuz ilave edin. Tekrar yoğurun. Sonra ufak parçalara bölün ve böldüklerinizin üzerine  nemli bir bez örtüp mayalanmaya bırakın. Hamurlar mayalandıktan sonra her bir hamuru hafif inceltip ısıtılmış zeytinyağı sürülmüş tavada her iki tarafını pişirin. Mercimekli humus ile birlikte servis edin.
Afiyet olsun
  Tarih : 4/19/2013  

 Böğürtlenli Çikolata Toplar
 
Böğürtlenli Çikolata Toplar


2.Kitabımdan bir tarif paylaşmak istedim sizinle...
  Tarih : 3/20/2013 devamı için tıklayın  

 Cheesecake Brownies
 
Cheesecake Brownies


Bugün çikolatalı bir tatla yanınızdayım
  Tarih : 3/19/2013 devamı için tıklayın  

  Çikolatalı Muhallebi
 
 Çikolatalı Muhallebi


 Çikolatalı Muhallebi
Malzemeleri
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı pirinç unu
2 çorba kaşığı kakao
1 yumurta
1 paket kremşanti tozu
1 çay bardağı süt 
1 paket beyaz çikolata
üzeri için
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı kakao
Yapılışı
Bir tencerenin içine un,nişasta,pirinç unu,şeker,kakao ve yumurtayı koyup karıştırın. Sütü sürekli karıştırarak ilave edin ve ateşin üzerine yerleştirin. Kaynayana kadar ara vermeden karıştırmaya devam edin. kaynadıktan sonra 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Sonra ateşten alın tencerenin kapağını kapatıp soğumaya bırakın. Bu arada krem şanti tozu ile 1 çay bardağı sütü mikser ile çırpın. Hazırladığınız çikolatalı muhallebi soğumaya yakın krem şanti ile karıştırıp mikserle yaklaşık 5 dakika çırpın. Ardından servis kaselerine koyun. Daha sonra 1 su bardağı su ile 1 su bardağı şekeri kaynatın.2 dakika sonra kakao ve nişastayı 1 kaşık su ile karıştırın ve şerbetin üzerine dökün 1-2 dakika karıştırın sonra ateşten alın ve muhallebilerin üzerlerine birer kaşık yerleştirin. Buzdolabında soğutun. servisten önce üzerlerini rendelenmiş beyaz çikolata ile süsleyip  servis edin. 
  Tarih : 2/9/2013  

 Bisküvi Kırıntılı Çikolatalı Tatlı
 
Bisküvi Kırıntılı Çikolatalı Tatlı


Bisküvi Kırıntılı Çikolatalı Tatlı
MALZEME LİSTESİ
Bisküvisi için
1/2 su bardağı un
1/2 su bardağı badem tozu
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çorba kaşığı kakao
100 gr tereyağı veya margarin
çikolatalı muhallebisi için
500 ml süt
1/2 bardaktan biraz fazla şeker
4 yumurta sarısı
220 gr bitter çikolata
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı kakao
YAPILIŞI
Öncelikle bisküvimizi hazırlıyalım. Malzeme listesindeki bisküvi malzemelerini karıştıralım ve kırıntı şeklinde hamur elde edelim. Difrizde 15-20 dakika bekletelim. Sonra fırını 180 derece ısıtalım. Fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirelim ve difrizdeki hamuru gelişi güzel yerleştirip  15 dakika pişirelim.
Diğer tarafta sütü bir tencereye koyup kaynatalım. Başka bir tencerenin içinde yumurta sarıları ve şekeri karıştırıp sütü yavaş yavaş ilave edelim ve tekrar ateşin üzerine koyalım. karıştırmaya ara vermeden kaynatalım. ateşten alıp içine çikolata ve vanilyayı ekleyip çikolata eriyene kadar karıştıralım. Sonra servis kaselerinin 1/3 ni dolduralım.  Tencere de kalan muhallebiye 1 kaşık kakao ekleyip karıştırın ve kaselerdeki muhallebinin üzerine birer parmak kalınlığında ilave edelim. Buzdolabında soğutalım servisten önce üzerlerine bisküvi kırıntıları yerleştirip servis edelim. 
  Tarih : 2/9/2013  

 Sebzeli Kek
 
Sebzeli Kek


Et yemeklerinin yanına çok yakışıyor. Benim hafta bir pişirdiğim bir tarif.
  Tarih : 2/19/2013 devamı için tıklayın  

 Tuzlu Kurabiye
 
Tuzlu Kurabiye


Çok bilinen bir tarif fakat ben ve ailem bunu çok seviyoruz. Sizinle paylaşmak istedim
  Tarih : 1/24/2013 devamı için tıklayın  

 Kestaneli Kurabiye
 
Kestaneli Kurabiye


Sevgili arkadaşım Gamze Çamoğlu'nun çok lezzetli tarifini sizinle paylaşmak istedim.
  Tarih : 1/24/2013 devamı için tıklayın  

 Kestaneli Tart
 
Kestaneli Tart


kestane zamanını tarifsiz geçmek istemedim. Lezzetine bayıldığım kestaneli tart tarifini paylaşmak istiyorum.
  Tarih : 1/22/2013 devamı için tıklayın  

 Ananas Çanağında Sürpriz Salata
 
Ananas Çanağında Sürpriz Salata


Salatanızı bir de böyle sunun.
  Tarih : 1/10/2013 devamı için tıklayın  

 Yeşil Fıstıklı Tatlı
 
Yeşil Fıstıklı Tatlı


Yeşil Fıstıklı Tatlı
Malzeme Listesi
8 kahve fincanı yeşil fıstık tozu
2 kahve fincanı şeker
1,5 kahve fincanı un
6 adet yumurta
50 gr tereyağı
1 fiske tuz
şurup için
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı
Önce şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakalım.
Yumurta sarılarını şekerle birlikte çırpalım. Yumurta aklarını da ayrı bir kapta bir fiske tuz ile kar kıvamına gelinceye kadar çırpalım. Fıstık tozu ile unu karıştırıp yumurta sarılarına yavaş yavaş ilave edelim. Sonra eritip soğuttuğumuz tereyağını ardından yumurta aklarını da ilave edip alttan üste doğru karıştıralım. bu karışımı yağlanmış bir kalıba veya yağlı kağıt serilmiş bir kalıba yerleştirelim. 180 derece ısıtılmış fırında pişirelim. fırından çıkardıktan 1-2 dakika sonra şerbeti üzerine gezdirelim. Daha sonra istediğiniz bir kalıp yardımı ile kesip servis tabağına yerleştirip isterseniz benim gibi frambuaz sosu ile servis edebilirsiniz (frambuaz sosunu hazırlamak için 1 su bardağı frambuazı blenderden geçirip püre yapın içine 2 çorba kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı mısır nişastası ekleyip ocağın üzerinde bir taşım kaynatın sosunuz hazır olur)

  Tarih : 8/17/2012  

 Patlıcan Soslu Spagetti
 
Patlıcan Soslu Spagetti


BİRİNCİ KİTABIMDA YER ALAN MAKARNA TARİFİNİ SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTEDİM.
  Tarih : 9/10/2012 devamı için tıklayın  

 Yeşil Fıstıklı Şekerpare
 
Yeşil Fıstıklı Şekerpare


Yeşil Fıstıklı Şekerpare
Malzeme Listesi
250 gr un
100 gr oudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
110 gr tereyağı
1 fiske tuz
içi için
75 gr ince çekilmiş antep fıstığı
1 çorba kaşığı pudra şekeri
şerbeti için
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
YAPILIŞI
Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Şekerparenin hamuru için pudra şekeri, yumurta ve tereyağını bir kapta elle homojen hale getirelim. Un, kabartma tozu ve tuzu ilave edip birkaç hamlede hamuru toparlayıp fazla yoğurmadan yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurun üzeri kapalı olarak yarım saat bekletelim.
Yeşil fıstığı pudra şekeri ve 1 çorba kaşığı su ile karıştırıp bir kıvam oluşturalım ve minik toplar hazırlayalım. Bu arada fırını 175 dereceye ayarlayalım. Hamurdan parçalar koparıp elimizde yuvarlayıp sonra düzleştirip ortalarına birar fıstık toplarından yerleştirip yuvarlayalım. Üzerleri iyicene pişene kadar pişirelim. Fırından çıkardıktan sonra üzerine soğuk şerbet gezdirelim.

  Tarih : 9/10/2012  

 Pancarlı Rissotto
 
Pancarlı Rissotto Pancarlı Rissotto


Pancarlı Rissotto
Malzeme Listesi
250 gr rissottoluk pirinç
1 adet soğan
750 ml tavuk suyu
100 gr Parmesan peynir
50 gr tereyağı
5 adet pancar turşusu
1 su bardağı pancar turşusunun suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı
Bir tencerede 50 gram tereyağını eritin. İnce kıyılmış soğanı içine ilave edip kavuralım. Pirinçleri yıkamadan ekleyip karıştırmaya devam edelim. Üzerine pancar suyu ve tavuk suyundan bir kepçe ekleyelim. Pilav suyunu çekince tekrardan bir kepçe tavuk suyu ekleyelim. Tavuk suyu bitene kadar bu şekilde pirince suyu yedirelim. Pişme süresi yaklaşık 20 dakikadır. Pişmesine yakın parmesan peyniri, minik doğranmış pancarı,tuzu ve karabiberi ilave edip 2-3 dakika daha pişirdikten sonra ateşten alıp birkaç dakika demlenmesini bekleyip servis edelim.
  Tarih : 8/16/2012  

 Beyaz Çikolatalı Şeftalili Muhallebi
 
Beyaz Çikolatalı Şeftalili Muhallebi


Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.
  Tarih : 7/25/2012 devamı için tıklayın  
  Toplam Kayıt : -1   Toplam Sayfa : 2

  Ayın Sebzesi  ( 3 )
 
  Masa Düzenleri  ( 5 )
 
  Yemek Tarifleri  ( 5 )
 
  Restaurant  ( 5 )
 
  Seyahat  ( 5 )
 

ETİKETLER :  Yemek Tarifleri  Yemek Tarifleri                                    

  Sosyal Ağlarda Paylaş