Yemek Tarifleri |
Somonlu Milföy Külahları |
Malzemeler 6 tane kare milföy hamuru 2 yumurta sarısı 7 dilim somon füme 1 tane taze soğan 4 tane kornişon turşu 1 yaprak kıvırcık salata 2 çorba kaşığı mayonez 1 tatlı kaşığı hardal 1 tatlı kaşığı krema tuz ve beyaz biber 3-4 dal dereotu Yapılışı Her iki yaprak milföyü 1 kenarından birbirine iyice yapıştırın kare olan hamurumuz böylece dikdörtgen bir hamur oldu. hamuru merdane ile biraz inceltin.uzunlamasına4 şerit kesin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Toplam 12 tane uzun şerit oluşacak bunları külah şeklindeki kalıba hafif üst üste gelecek şekilde sarın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün.200 derece de ısınmış fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin. somon fümeleri, taze soğanı, kornişon turşuları ve kıvırcık salatayı çok minik doğrayın ve bir karıştırma kabına koyun ve karıştırın. Başka bir kapta mayonez, hardal, krema, tuz ve karabiber karıştırın. somonlu karışıma ekleyin. iyice karıştırın. Milföy külahlarının içine doldurun. Dereotunu çok ince doğrayın. Ve milföyleri dereotuna bulayın. Servise hazır.
|
|
Tarih : |
2/10/2014 |
|
|
|
Deniz Mahsullü Enginar Dolması |
DENİZ MAHSÜLLÜ ENGİNAR DOLMASI
MALZEME LİSTESİ
5 tane yapraklı enginar(ortasındaki püskülü temizlenmiş)
1 ½ limonun suyu
2 litre su
3 kesme şeker
1 tatlı kaşığı tuz
içi için
1 kg levrek balığı
½ kg ayıklanmış karides
5 tane Jumbo karides(üzerinde servis etmek için)
½ kg kültür mantarı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
3 tane domates
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı elma sirkesi
2 tane kesme şeker
tuz ve karabiber
YAPILIŞI
Öncelikle ortasındaki püskülleri temizlenmiş enginarları yıkayıp büyük bir
tencereye yerleştirin. Üzerlerine limon suyu, tuz, şeker ve su karışımını
dökün. Yaklaşık 20 dakika haşlayın. Daha sonra sudan çıkarıp fırına dayanıklı
bir kaba yerleştirin.
Levrek balığını satın alırken balıkçınızdan filetosunun çıkarılmasını isteyin
ve bir tencereye yerleştirin. Tuz katılmış su içinde 10 dakika haşlayın. Başka
bir tencereye 2 kaşık zeytinyağı koyup temizlenmiş doğranmış mantarları kavurun.
Pişmesine yakın içine karidesleri ilave edin. 2 dakika daha pişirilmeli ve haşlanmış
balıkla mantar karışımını aynı kaba alın.
Bir tavanın içine 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı koyup, ince kıyılmış soğanları
iyice pişirin. Ezilmiş sarımsağı ilave edin. Ardından minik kesilmiş domatesleri
ekleyip 2-3 dakika pişirilmeli. Sonra sirkeyi, salçaları, şekeri, tuzu ve
karabiberi ilave edip 2 dakika sonra
ateşten alın balıkların üzerine döküp iyice karıştırılmalı. Bu karışımı enginar
çanaklarının içine doldurup üzerlerine birer tane Jumbo karides yerleştirin.
Servisten önce 15 dakika sıcak fırında
ısıtıp servis edin.
|
|
Tarih : |
6/7/2013 |
|
|
|
Mercimekli Humus |
MERCİMEKLİ HUMUS Malzeme listesi 250 gr. sarı mercimek 140 gr. tahin 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı 2 diş sarımsak 1 çay kaşığı kimyon 100 gr süzme yoğurt 1 limonun suyu 1/2 lt. su tuz Lavaş için 200 gr un 3 çorba kaşığı zeytinyağı 10 gr. yaş maya 2 çay kaşığı şeker 1 çay bardağı ılık su 1 çay bardağı ılık süt tuz YAPILIŞI Mercimeği suda haşlayın. Mercimekler piştikten sonra kalan tüm malzeme ile birlikte blenderden geçirip iyice karışmasını sağlayın ve bir tencereye koyup ocakta 1-2 dakika karıştırmaya ara vermeden pişirin. Servis tabağına yerleştirin. Diğer tarafta mayayı ılık su ve ılık süt ile karıştırın. Ardından zeytinyağı ve şekeri ilave edin. Unu yavaş yavaş ekleyip yoğurun. Hamur haline getirin. Tuz ilave edin. Tekrar yoğurun. Sonra ufak parçalara bölün ve böldüklerinizin üzerine nemli bir bez örtüp mayalanmaya bırakın. Hamurlar mayalandıktan sonra her bir hamuru hafif inceltip ısıtılmış zeytinyağı sürülmüş tavada her iki tarafını pişirin. Mercimekli humus ile birlikte servis edin. Afiyet olsun
|
|
Tarih : |
4/19/2013 |
|
|
|
Çikolatalı Muhallebi |
Çikolatalı Muhallebi Malzemeleri 1 litre süt 1 su bardağı şeker 1 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı nişasta 1 çorba kaşığı pirinç unu 2 çorba kaşığı kakao 1 yumurta 1 paket kremşanti tozu 1 çay bardağı süt 1 paket beyaz çikolata üzeri için 1 su bardağı su 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı nişasta 1 çorba kaşığı kakao Yapılışı Bir tencerenin içine un,nişasta,pirinç unu,şeker,kakao ve yumurtayı koyup karıştırın. Sütü sürekli karıştırarak ilave edin ve ateşin üzerine yerleştirin. Kaynayana kadar ara vermeden karıştırmaya devam edin. kaynadıktan sonra 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Sonra ateşten alın tencerenin kapağını kapatıp soğumaya bırakın. Bu arada krem şanti tozu ile 1 çay bardağı sütü mikser ile çırpın. Hazırladığınız çikolatalı muhallebi soğumaya yakın krem şanti ile karıştırıp mikserle yaklaşık 5 dakika çırpın. Ardından servis kaselerine koyun. Daha sonra 1 su bardağı su ile 1 su bardağı şekeri kaynatın.2 dakika sonra kakao ve nişastayı 1 kaşık su ile karıştırın ve şerbetin üzerine dökün 1-2 dakika karıştırın sonra ateşten alın ve muhallebilerin üzerlerine birer kaşık yerleştirin. Buzdolabında soğutun. servisten önce üzerlerini rendelenmiş beyaz çikolata ile süsleyip servis edin.
|
|
Tarih : |
2/9/2013 |
|
|
|
Bisküvi Kırıntılı Çikolatalı Tatlı |
Bisküvi Kırıntılı Çikolatalı Tatlı MALZEME LİSTESİ Bisküvisi için 1/2 su bardağı un 1/2 su bardağı badem tozu 2 çorba kaşığı pudra şekeri 1 çorba kaşığı kakao 100 gr tereyağı veya margarin çikolatalı muhallebisi için 500 ml süt 1/2 bardaktan biraz fazla şeker 4 yumurta sarısı 220 gr bitter çikolata 1 paket vanilya 1 çorba kaşığı kakao YAPILIŞI Öncelikle bisküvimizi hazırlıyalım. Malzeme listesindeki bisküvi malzemelerini karıştıralım ve kırıntı şeklinde hamur elde edelim. Difrizde 15-20 dakika bekletelim. Sonra fırını 180 derece ısıtalım. Fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirelim ve difrizdeki hamuru gelişi güzel yerleştirip 15 dakika pişirelim. Diğer tarafta sütü bir tencereye koyup kaynatalım. Başka bir tencerenin içinde yumurta sarıları ve şekeri karıştırıp sütü yavaş yavaş ilave edelim ve tekrar ateşin üzerine koyalım. karıştırmaya ara vermeden kaynatalım. ateşten alıp içine çikolata ve vanilyayı ekleyip çikolata eriyene kadar karıştıralım. Sonra servis kaselerinin 1/3 ni dolduralım. Tencere de kalan muhallebiye 1 kaşık kakao ekleyip karıştırın ve kaselerdeki muhallebinin üzerine birer parmak kalınlığında ilave edelim. Buzdolabında soğutalım servisten önce üzerlerine bisküvi kırıntıları yerleştirip servis edelim.
|
|
Tarih : |
2/9/2013 |
|
|
|
Yeşil Fıstıklı Tatlı |
Yeşil Fıstıklı Tatlı Malzeme Listesi 8 kahve fincanı yeşil fıstık tozu 2 kahve fincanı şeker 1,5 kahve fincanı un 6 adet yumurta 50 gr tereyağı 1 fiske tuz şurup için 2 su bardağı şeker 2 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu Yapılışı Önce şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakalım. Yumurta sarılarını şekerle birlikte çırpalım. Yumurta aklarını da ayrı bir kapta bir fiske tuz ile kar kıvamına gelinceye kadar çırpalım. Fıstık tozu ile unu karıştırıp yumurta sarılarına yavaş yavaş ilave edelim. Sonra eritip soğuttuğumuz tereyağını ardından yumurta aklarını da ilave edip alttan üste doğru karıştıralım. bu karışımı yağlanmış bir kalıba veya yağlı kağıt serilmiş bir kalıba yerleştirelim. 180 derece ısıtılmış fırında pişirelim. fırından çıkardıktan 1-2 dakika sonra şerbeti üzerine gezdirelim. Daha sonra istediğiniz bir kalıp yardımı ile kesip servis tabağına yerleştirip isterseniz benim gibi frambuaz sosu ile servis edebilirsiniz (frambuaz sosunu hazırlamak için 1 su bardağı frambuazı blenderden geçirip püre yapın içine 2 çorba kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı mısır nişastası ekleyip ocağın üzerinde bir taşım kaynatın sosunuz hazır olur)
|
|
Tarih : |
8/17/2012 |
|
|
|
Yeşil Fıstıklı Şekerpare |
Yeşil Fıstıklı Şekerpare Malzeme Listesi 250 gr un 100 gr oudra şekeri 1 çay kaşığı kabartma tozu 110 gr tereyağı 1 fiske tuz içi için 75 gr ince çekilmiş antep fıstığı 1 çorba kaşığı pudra şekeri şerbeti için 2 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su 3-4 damla limon suyu YAPILIŞI Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Şekerparenin hamuru için pudra şekeri, yumurta ve tereyağını bir kapta elle homojen hale getirelim. Un, kabartma tozu ve tuzu ilave edip birkaç hamlede hamuru toparlayıp fazla yoğurmadan yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurun üzeri kapalı olarak yarım saat bekletelim. Yeşil fıstığı pudra şekeri ve 1 çorba kaşığı su ile karıştırıp bir kıvam oluşturalım ve minik toplar hazırlayalım. Bu arada fırını 175 dereceye ayarlayalım. Hamurdan parçalar koparıp elimizde yuvarlayıp sonra düzleştirip ortalarına birar fıstık toplarından yerleştirip yuvarlayalım. Üzerleri iyicene pişene kadar pişirelim. Fırından çıkardıktan sonra üzerine soğuk şerbet gezdirelim.
|
|
Tarih : |
9/10/2012 |
|
|
|
Pancarlı Rissotto |
Pancarlı Rissotto
Pancarlı Rissotto Malzeme Listesi 250 gr rissottoluk pirinç 1 adet soğan 750 ml tavuk suyu 100 gr Parmesan peynir 50 gr tereyağı 5 adet pancar turşusu 1 su bardağı pancar turşusunun suyu 1 çorba kaşığı tereyağı Yapılışı Bir tencerede 50 gram tereyağını eritin. İnce kıyılmış soğanı içine ilave edip kavuralım. Pirinçleri yıkamadan ekleyip karıştırmaya devam edelim. Üzerine pancar suyu ve tavuk suyundan bir kepçe ekleyelim. Pilav suyunu çekince tekrardan bir kepçe tavuk suyu ekleyelim. Tavuk suyu bitene kadar bu şekilde pirince suyu yedirelim. Pişme süresi yaklaşık 20 dakikadır. Pişmesine yakın parmesan peyniri, minik doğranmış pancarı,tuzu ve karabiberi ilave edip 2-3 dakika daha pişirdikten sonra ateşten alıp birkaç dakika demlenmesini bekleyip servis edelim.
|
|
Tarih : |
8/16/2012 |
|
|
|
|
|
Toplam Kayıt : -1
Toplam Sayfa : 2
|
|
|