Yeşil Fıstıklı Şekerpare Malzeme Listesi 250 gr un 100 gr oudra şekeri 1 çay kaşığı kabartma tozu 110 gr tereyağı 1 fiske tuz içi için 75 gr ince çekilmiş antep fıstığı 1 çorba kaşığı pudra şekeri şerbeti için 2 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su 3-4 damla limon suyu YAPILIŞI Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Şekerparenin hamuru için pudra şekeri, yumurta ve tereyağını bir kapta elle homojen hale getirelim. Un, kabartma tozu ve tuzu ilave edip birkaç hamlede hamuru toparlayıp fazla yoğurmadan yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurun üzeri kapalı olarak yarım saat bekletelim. Yeşil fıstığı pudra şekeri ve 1 çorba kaşığı su ile karıştırıp bir kıvam oluşturalım ve minik toplar hazırlayalım. Bu arada fırını 175 dereceye ayarlayalım. Hamurdan parçalar koparıp elimizde yuvarlayıp sonra düzleştirip ortalarına birar fıstık toplarından yerleştirip yuvarlayalım. Üzerleri iyicene pişene kadar pişirelim. Fırından çıkardıktan sonra üzerine soğuk şerbet gezdirelim.
|