Yeşil Fıstıklı Tatlı

Yeşil Fıstıklı Tatlı


Yeşil Fıstıklı Tatlı
Malzeme Listesi
8 kahve fincanı yeşil fıstık tozu
2 kahve fincanı şeker
1,5 kahve fincanı un
6 adet yumurta
50 gr tereyağı
1 fiske tuz
şurup için
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı
Önce şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakalım.
Yumurta sarılarını şekerle birlikte çırpalım. Yumurta aklarını da ayrı bir kapta bir fiske tuz ile kar kıvamına gelinceye kadar çırpalım. Fıstık tozu ile unu karıştırıp yumurta sarılarına yavaş yavaş ilave edelim. Sonra eritip soğuttuğumuz tereyağını ardından yumurta aklarını da ilave edip alttan üste doğru karıştıralım. bu karışımı yağlanmış bir kalıba veya yağlı kağıt serilmiş bir kalıba yerleştirelim. 180 derece ısıtılmış fırında pişirelim. fırından çıkardıktan 1-2 dakika sonra şerbeti üzerine gezdirelim. Daha sonra istediğiniz bir kalıp yardımı ile kesip servis tabağına yerleştirip isterseniz benim gibi frambuaz sosu ile servis edebilirsiniz (frambuaz sosunu hazırlamak için 1 su bardağı frambuazı blenderden geçirip püre yapın içine 2 çorba kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı mısır nişastası ekleyip ocağın üzerinde bir taşım kaynatın sosunuz hazır olur)





Eklenme Tarihi: 8/17/2012
 
  Ayın Sebzesi  ( 3 )
 
  Masa Düzenleri  ( 5 )
 
  Yemek Tarifleri  ( 5 )
 
  Restaurant  ( 5 )
 
  Seyahat  ( 5 )
 

  Sosyal Ağlarda Paylaş