Yeşil Fıstıklı Tatlı Malzeme Listesi 8 kahve fincanı yeşil fıstık tozu 2 kahve fincanı şeker 1,5 kahve fincanı un 6 adet yumurta 50 gr tereyağı 1 fiske tuz şurup için 2 su bardağı şeker 2 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu Yapılışı Önce şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakalım. Yumurta sarılarını şekerle birlikte çırpalım. Yumurta aklarını da ayrı bir kapta bir fiske tuz ile kar kıvamına gelinceye kadar çırpalım. Fıstık tozu ile unu karıştırıp yumurta sarılarına yavaş yavaş ilave edelim. Sonra eritip soğuttuğumuz tereyağını ardından yumurta aklarını da ilave edip alttan üste doğru karıştıralım. bu karışımı yağlanmış bir kalıba veya yağlı kağıt serilmiş bir kalıba yerleştirelim. 180 derece ısıtılmış fırında pişirelim. fırından çıkardıktan 1-2 dakika sonra şerbeti üzerine gezdirelim. Daha sonra istediğiniz bir kalıp yardımı ile kesip servis tabağına yerleştirip isterseniz benim gibi frambuaz sosu ile servis edebilirsiniz (frambuaz sosunu hazırlamak için 1 su bardağı frambuazı blenderden geçirip püre yapın içine 2 çorba kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı mısır nişastası ekleyip ocağın üzerinde bir taşım kaynatın sosunuz hazır olur)
|